Alle lønmodtagere får indefrosset feriemidler for op til 5 ugers ferie ved overgangen til den nye ferielov i 2020, hvis de har været beskæftiget i hele den foregående periode fra 1. september 2019 til 31. august 2020.

Som følge af coronakrisen har et bredt flertal i Folketinget vedtaget, at dine medarbejdere kan få den nye opsparing i Lønmodtagernes Feriemidler udbetalt før tid.

I efteråret 2020 kunne dine medarbejdere få op til tre uger udbetalt, og i foråret 2021 bliver det muligt at få de sidste to uger udbetalt.

I alt har arbejdsgiverne indberettet ca. 108 milliarder kroner i indefrosne feriepenge. I efteråret 2020 hævede lønmodtagerne omkring 52 milliarder kroner før skat, da de kunne hæve de første uger af de indefrosne feriepenge.

Hvornår kan dine medarbejdere få en ny udbetaling?

Dine medarbejdere kan i foråret 2021 bestille og få udbetalt resten af sine feriemidler. Det gælder fra 24. marts 2021 og frem til 31. maj 2021. Beløbet vil blive udbetalt i løbet af ti hverdage.

Udbetalingen af feriepenge er frivillig.

Hvis en medarbejder ikke vælger at få en udbetaling, bliver feriemidlerne stående hos Lønmodtagerens Feriemidler.

 

Hvor meget kan dine medarbejdere få udbetalt i 2021?

Hvis dine medarbejdere allerede har fået en udbetaling, kan medarbejderen få udbetalt de resterende feriemidler, svarende til op til to ugers ferie.

Hvis medarbejderen ikke har bestilt en udbetaling i 2020, kan medarbejderen få hele sin opsparing udbetalt svarende til op til fem ugers ferie.

De indefrosne feriemidler ligger i Lønmodtagernes Feriemidler og bliver som udgangspunkt udbetalt som en pensionssum, når lønmodtageren når pensionsalderen eller forlader arbejdsmarkedet.

 

Vi står klar til at hjælpe dig

Send os en mail eller giv os et kald til en snak om, hvordan du og din virksomhed håndterer feriemidlerne.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak om den nye ferielov.

Kontakt os