Hver eneste dag producerer JunkFood 330 varme, nærende og gratis måltider til gadens folk i København, og det er siden start blevet til langt over 400.000 måltider. Måltiderne bliver produceret af 40% overskudsvarer, som JunkFood modtager fra forskellige dagligvarevirksomheder. Det er cirka 1 ton overskudsvarer om ugen. De resterende 60% er råvarer indkøbt af midler fra fundraising og erhvervspartnere.

JunkFood startede i 2020 under coronanedlukningen i restaurant Alchemist’s tomme køkkener. Michelin-kokken Rasmus Munk og finansmanden Lars Seier er bagmændene bag projekt JunkFood med ambitionen om, at sikre et varmt og nærende måltid til udsatte mennesker på Vesterbro i København.

JunkFood er sidenhen rykket til Kødbyen på Halmtorvet, og næste år øger JunkFood produktionen til 1.500 måltider, når nye større lokaler giver mulighed for at producere flere måltider og udvide aktiviteterne.

Årets donation fra Martinsen

  • statsautoriseret revisor Leif Tomasson udarbejder regnskabet gratis
  • 9 martinsenere pakker småkager til brug hos erhvervspartnere, som har købt JunkFoods julekampagnepakke
  • 10.000 kroner til bl.a. en dagsproduktion af måltider
  • tøjindsamling blandt kollegerne på Martinsens 11 kontorer

Torsdag den 30. november 2023 sponsorer vi en dagsproduktion af 330 måltider. Denne dag står menuen på flæskesteg, kartofler og brun sovs, som bliver fordelt til de 13 væresteder og herberger, som JunkFood samarbejder med.

– Det er virksomheder som Martinsen, der gør forskellen for JunkFood, når de år efter år sponserer hele dagsproduktioner af vores måltider, og dermed sørger for, at gadens folk får et dejligt måltid, siger daglig leder af JunkFood, Jeanette Duus.

Se video og hør gadens folk fortælle, hvad mad betyder for dem

 

9 martinsenere med i køkkenet hos JunkFood

Projektet modtager ingen offentlige midler, det er kun midler rejst ved fundraising eller donationer fra virksomheder. Så her tæller hver en øre. De indsamlede midler går ubeskåret til at dække driftsomkostninger forbundet med at lave mad, herunder råvarer, emballage, lokaleleje og lønninger til fast personale, som primært er kokke.

 

 

Hvert år tilbyder JunkFood erhvervspartnere at deltage i en juleindsamling. Kampagnen har til formål, at samle ekstra støtte til gadens folk, og forsøde juletiden lidt ekstra. Derudover er indsamlingen også en god og relevant måde at forankre JunkFood-partnerskabet blandt medarbejdere, og skabe et fælles engagement og formål i slutningen af året.

Tirsdag den 28. november 2023 var 9 martinsenere med i køkkenet hos JunkFood, da små pakker småkager blev pakket. Småkagepakkerne er til deltagende virksomheder, som er med i årets julekampagne.

"Alle mennesker har ret til et værdigt liv og til at få noget at spise. JunkFood gør syv dage om ugen en mærkbar - til tider livsændrende - forskel for de allermest udsatte i vores samfund. Det støtter vi med stor glæde.
- René K. E. Sørensen, adm. direktør i Martinsen"

Næringsrigt måltid til samfundets allermest udsatte

Maden er produceret fra bunden af JunkFood’s kokke, og er fyldt med næring tilpasset skrøbelige maver og sarte tænder. Og måltiderne mætter ikke bare, de reducerer skader, skaber stabilitet, nedbringer mængden af konflikter og måske allervigtigst: Måltiderne giver social omsorg og en følelse af, at have en plads i samfundet.

– Alle mennesker har ret til et værdigt liv og til at få noget at spise. Vi støtter JunkFoods, som giver gadens folk varm og nærende mad i den kolde vintertid. Det er vigtigt, at få alle med og bidrage til at løfte livskvaliteten for de mest udsatte mennesker i Danmark. Som virksomhed har vi en forpligtelse til at hjælpe, når vi har muligheden, siger René K. E. Sørensen, adm. direktør hos Martinsen.

– JunkFood’s arbejde med sociale indsatser og nedbringelse af madspild integrerer udvalgte verdensmål, og giver mening på mange niveauer ind i den ambitiøse globale dagsorden for bæredygtig udvikling. Allervigtigst er JunkFood et hjertevarmt projekt, der syv dage om ugen gør en mærkbar – til tider livsændrende – forskel for de allermest udsatte i vores samfund. Gadens folk. Det støtter vi med stor glæde, fortsætter René K. E. Sørensen.

– Det varmer i en mørk og kold tid, når vi ved, at maden og måltidet mindsker vold og konflikter. Med et måltid føler gadens folk sig set, og det giver dem en følelse af tryghed, omsorg og kærlighed. For nogle har måltidet været med til at løfte dem ud af miljøet og gadelivet, slutter Jeanette Duus.