Vi har købt os ind i et af landets førende konsulentfirmaer inden for bæredygtighedsrapportering og -rådgivning, SustainBusiness.

Formålet er at give vores kunder nemmere adgang til revision og rådgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering (Environmental, Social, Governance), som vi oplever stigende efterspørgsel på særligt fra mange små og mellemstore virksomheder (SMV’er).

”Det finansielle regnskab og ESG-regnskabet smelter i stigende grad sammen, og det stiller både nye krav til de erhvervsdrivende og til os som revisorer. Derfor er det et naturligt skridt, at vi udvider paletten for at kunne imødekomme kundernes behov og forventninger,” siger vores adm. direktør René K. E. Sørensen.

 

Foto: fra venstre Steffen Max Høgh (stifter af SustainBusiness), René K. E. Sørensen (adm. direktør i Martinsen), Lene Brødsgaard (statsautoriseret revisor og partner i Martinsen) og Jens Vogel (stifter af SustainBusiness)

En ny virkelighed for små og mellemstore virksomheder

Mange SMV’er påvirkes allerede indirekte af det nye EU-direktiv CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), der trådte i kraft i januar og stiller krav til bæredygtighedsrapportering – særligt hvis de samarbejder med større virksomheder, som skal rapportere for hele forsyningskæden. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at vores majoritetskøb af SustainBusiness sker netop nu.

”Vi oplever, at mange SMV’er ikke aner, hvor de skal starte eller slutte for at følge med de stigende krav på bæredygtighedsområdet. De har ikke ressourcerne til at ansætte specialister internt, og derfor er det svært for dem at rykke. Vi vil gerne kunne klæde dem på med, hvilke krav der rammer dem, hvor de skal starte, og hvad de skal gøre,” siger vores adm. direktør René K. E. Sørensen og tilføjer:

”Andre har store ambitioner og efterspørger rådgivning og uddannelse i, hvordan de proaktivt kan udvikle deres forretning og tjene penge på at tage et socialt og miljømæssigt ansvar. Derfor skal vi ikke kun lave klimaregnskaber men også kunne give helhedsrådgivning, hvor vi rent faktisk hjælper virksomhederne med at skabe en bæredygtig bundlinje.”

Vi tager udviklingen inden for bæredygtighed alvorligt.

– René K. E. Sørensen, adm. direktør i Martinsen

Sværvægter inden for bæredygtighed

Vores nye forretningsområde og partnerskab med SustainBusiness er afgørende for at forblive konkurrencedygtige, men vi holder kompromisløst fast i vores kerneforretning og lokale tilstedeværelse.

”Vi vil være på forkant med udviklingen på lige fod med de store spillere i branchen men uden at blive en stor pengemaskine. Det er afgørende for os at bibeholde den personlige og nære relation til vores erhvervskunder,” siger adm. direktør René K. E. Sørensen.

Når det kommer til vores valg af partner, har kompetencer og tillid været afgørende.

”Vi køber os ind i SustainBusiness, fordi vi tager udviklingen inden for bæredygtighed alvorligt. Derfor forsøger vi ikke at bygge forretningsbenet op fra bunden selv, men henter nogle af de tunge specialister ind, som allerede er længst fremme på området. Vi har valgt en partner, som jeg har dyb tillid til, er den helt rette for os og vores kunder,” siger René K. E. Sørensen.

Steffen Max Høgh, direktør i SustainBusiness, supplerer:

”Vi oplever stigende efterspørgsel og et presserende behov for at hjælpe flere virksomheder i gang med bæredygtighedsarbejdet, som bliver mere komplekst. Det gælder ikke kun de helt store selskaber, men i den grad også SMV’er, som påvirkes indirekte af de nye EU-regulativer, men har svært ved at følge med,” siger Steffen Max Høgh, direktør i SustainBusiness, og tilføjer:

”Ved at gå sammen med Martinsen udfylder vi et hul i markedet med en ny og mere ambitiøs tilgang til at skabe synergi mellem revision og bæredygtighed. Uanset om man blot vil leve op til ESG-kravene eller ønsker at løfte sin bæredygtighedsstrategi til næste niveau,” siger Steffen Max Høgh, direktør i SustainBusiness.

 

Hvem er SustainBusiness?

SustainBusiness er et konsulenthus, der rådgiver og uddanner virksomheder inden for bæredygtighed og ESG (Environmental, Social, and Governance).

SustainBusiness’ formål er at skabe en verden, hvor bæredygtighed kan betale sig. Det gør de ved at hjælpe virksomheder med at navigere i de nye EU-direktiver og krav samt de kommercielle muligheder, som ESG og bæredygtighed medfører. De har bred ekspertise inden for ESG og bæredygtighed, herunder LCA (livscyklusanalyse), dobbelt væsentlighedsanalyse, strategi- og forretningsudvikling samt projektledelse og uddannelse.

Selskabet blev grundlagt af Jens Vogel og Steffen Max Høgh i august 2022, og har i dag ni medarbejdere med kontor i Aarhus. Med Martinsens majoritetskøb (51 pct.) af SustainBusiness træder adm. direktør i Martinsen René K. E. Sørensen ind i SustainBusiness’ ejerkreds og bestyrelse.

Læs mere på www.sustainbusiness.dk

Vi står klar til at hjælpe

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med bæredygtighedsrapportering og -strategi?

Det gode bæredygtige råd gør en forskel.

Kontakt os