Michelin-kokken Rasmus Munk og finansmanden Lars Seier Christensen er bagmændene bag projektet JunkFood, som hver dag sikrer et varmt måltid til alle de mange gadefolk i København. På Vesterbro i København er der omkring 500-600 gadefolk døgnet rundt. Hver dag leverer JunkFood mere end 300 måltider til gadens folk i København. Det er siden marts 2020 blevet til langt over 150.000 måltider.

Torsdag den 9. december 2021 var vi med i køkkenet hos JunkFood, da måltiderne blev produceret, og goodiebags med slik og juice blev pakket. Denne dag står menuen på en næringsrig udgave af fish and chips.

– Vi takker Martinsen, der har sponseret en hel dagsproduktion af vores måltidsproduktion, og dermed har sørget for over trehundrede af gadens folk får et dejligt varmt måltid i dag, siger daglig leder af JunkFood, Jeanette Duus.

Foto:

JunkFoods daglige leder Jeanette Duus, Martinsens partner og statsautoriseret revisor Leif Tomasson. 

Næringsrigt måltid til skrøbelige maver og sarte tænder

Maden er lavet fra bunden af JunkFoods kokke, og er fyldt med næring, tilpasset skrøbelige maver og sarte tænder. Og måltiderne mætter ikke bare; de reducerer skader, skaber stabilitet, nedbringer mængden af konflikter og måske allervigtigst: Måltiderne giver social omsorg og en følelse af, at have en plads i samfundet.

– Det er vigtigt at få alle med og bidrage til at løfte livskvaliteten for de mest udsatte mennesker i Danmark. JunkFoods projekt er et hjertevarmt projekt, der er etableret som en professionel drevet NGO. Syv dage om ugen producerer de 300 måltider til de allermest udsatte i vores samfund. Gadens folk. Det støtter vi med stor glæde, siger Leif Tomasson, partner og statsautoriseret revisor hos Martinsen.

Goodiebags bliver udleveret juleaften i forbindelse med udleveringen af måltider på de elleve herberger og væresteder, hvor JunkFood uddeler.

– Det varmer i en kold tid, og vi ved, at maden mindsker vold og konflikter. Med et måltid føler gadens folk sig set og de får omsorg og kærlighed, slutter Jeanette Duus.

Foto:

JunkFoods kokke forbereder dagens menu, som torsdag den 9. december 2021 er en næringsrig udgave af fish and chips.