Folketinget vedtog tidligere i marts et lovforslag, som udsætter indbetalingsfristen for A-skat og AM-bidrag for april, maj og juni med fire måneder. Den vedtagne lov berørte ikke A-skat og AM-bidrag for marts, da it-systemerne i Skattestyrelsen ikke kunne håndtere den ændring.

Skatteministeriet kommer nu en nærmere afgrænset del af erhvervslivet i møde ved at give dem adgang til at blive fritaget for renter og gebyrer for ikke-betalt A-skat og AM-bidrag for marts.

  • For små- og mellemstore virksomheder er det indbetalingsfristen den 14. april 2020.
  • For store virksomheder drejer det sig om indbetalingsfristen den 31. marts 2020.

Skattestyrelsen kan fritage for renterne og gebyrer, når det på grund af særlige omstændigheder findes rimeligt.

Se betalingsfristerne her

 

Hvilke brancher er omfattet?

Skattestyrelsen finder, at de brancher, som er blevet pålagt at holde lukket i forbindelse med Covid-19, vil være omfattet af muligheden for fritagelse.

Skattestyrelsen nævner selv følgende brancher:

  • Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer.
  • Serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet.
  • Steder, hvor der udøves sports- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre og biografer.
  • Tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds-, og massageklinikker, frisører og øvrige lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer fysisk kontakt til kunder, og solarier.

 

Sådan ansøger du om fritagelse

Skattestyrelsen gør det tydeligt, at der først kan ansøges, når coronasituationen er normaliseret, og din virksomhed har betalt A-skat og AM-bidrag for marts måned.

Indtil A-skat og AM-bidrag er betalt, vil virksomheden få tilskrevet renter og gebyrer for den manglende betaling. Det er de tilskrevne renter og gebyrer, du efterfølgende kan ansøge om fritagelse for.

Skattestyrelsen giver hver ansøgning en konkret vurdering. Der er således ikke nogen garanti for, at virksomheden kan opnå fritagelsen.

Du ansøger Skattestyrelsen ved at udfylde kontaktformularen på TastSelv.

Ansøg her

Vi står klar til at hjælpe dig

Send os en mail eller giv os et kald til en snak om, hvordan du udskyder afregningen af A-skat og AM-bidrag uden renter for din virksomhed.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak om rådgivning, skat, revision og regnskab.

Kontakt os her