I denne udgave af publikationen Skatteinformation kan du læse artikler om emnerne:

  • Har du husket at selvangive indkomst fra udlandet?
  • Gaver og familielån
  • Hvor længe skal en ejendom have tjent til bolig, før den kan sælges skattefrit?
  • Moms ved anvendelse af underleverandører – pas på!
  • Moms ved opførelse af bygninger – hvad er de gældende regler?

Hent Skatteinformation august 2024

Skatteinformation august 2024 giver dig et indblik i aktuelle skatteforhold samt omtaler og kommentarer på relevante domme og afgørelser.

Hent publikation

Indhold i Skatteinformation januar 2024

Har du husket at selvangive indkomst fra udlandet?

Selvangivelsen for indkomståret 2023 er forhåbentlig på plads, og årsopgørelsen har for mange betydet tilbagebetaling af for meget betalt skat. Personer, der er omfattet af fuld dansk skattepligt og skattemæssigt hjemmehørende i Danmark, skal beskattes af al indkomst, uanset hvorfra i verden den hidrører – den såkaldte globalindkomst. Det gælder også, selv om der måtte være betalt skat i udlandet, idet der i givet fald findes lempelsesregler, således at indkomsten ikke bliver dobbeltbeskattet.

Gaver og familielån

Afgiftssatsen for gaver og arv fra forældre til børn er 15 %, når gaven eller arven overstiger nogle skattefri bundgrænser. Der er således umiddelbart ingen afgift at spare ved at vente med at overlade formue til børnene, der måske har mere brug for pengene nu end om føje år.

Hvor længe skal en ejendom have tjent til bolig, før den kan sælges skattefrit?

Hvor længe skal en ejendom have tjent til bolig, før den kan sælges skattefrit? Svaret på dette spørgsmål er, at der ikke gælder nogen tidsgrænse. Bopælskravet giver hvert år anledning til adskillige sager i det administrative klagesystem og ved domstolene. Ud fra domspraksis mv. vil vi i artiklen forsøge at belyse, hvornår bopælskravet er opfyldt.

Moms ved anvendelse af underleverandører – pas på!

En virksomheds fradragsret for moms forudsætter, at en underleverandør er selvstændigt erhvervsdrivende. Det lyder nemt og indlysende, men praksis viser, at sådan er det ikke altid. Selv om virksomheden har modtaget en faktura tillagt moms, kan Skattestyrelsen anse underleverandøren som lønmodtager.

Moms ved opførelse af bygninger – hvad er de gældende regler?

Når en virksomhed opfører bygninger, er det væsentligt at være opmærksom på, i hvilket omfang man er berettiget til momsfradrag for omkostningerne. Fradragsretten under opførelsen afhænger af den påtænkte anvendelse af bygningen efter færdiggørelsen. Hvis den påtænkte anvendelse ændres undervejs eller efter færdiggørelsen, får det momsmæssige konsekvenser i form af korrektion af momsfradraget eller afregning af udtagningsmoms.

Læs om ny lovgivning, Højesterets-, landsrets- og byretsdomme samt administrative afgørelser.