I løbet af blot et par måneder har coronakrisen vist os alle – fra butikker, handelsvirksomheder og industrivirksomheder til restauranter, håndværkere, medarbejdere og ledere – hvad digitaliseringen har af konsekvenser og muligheder for dem, der omfavner disse, og for dem, der afventer for længe.

 

Corona synliggør digitaliseringens fordele

Samfundsnedlukningen som følge af covid-19 har synliggjort digitaliseringens fordele, og har fået mange virksomheder til at udvikle nye varer og tjenester. For nogle virksomheder har de ovenikøbet udviklet ny forretningsmodel for virksomheden.

Digitaliseringsparatheden i den danske arbejdsstyrke og befolkning har vist sit mod.

Mange virksomheder har som følge af coronakrisen fået en stor portion digital selvtillid. Fordi de har kunnet omstille sig hurtigere, og lange beslutningsprocesser er blevet forkortet med år og måneder.

Det er også det billede, vi ser i det globale samfund.

 

Digitalisering, innovation og teknologisk udvikling accelererer også internationalt

Vi samarbejder med nationale og internationale virksomheder og organisationer.

Internationalt er vi medlem af PrimeGlobal, som er en af de 5 største sammenslutninger af uafhængige revisions-, skatte- og rådgivningsfirmaer i verden. Sammenslutningen består af cirka 300 uafhængige statsautoriserede rådgivnings- og revisionsfirmaer i over 90 lande og markedernes dygtigste specialister, der hver dag arbejder for at skabe værdi for små og mellemstore virksomheder.

– Innovation, teknologi og digitalisering har accelereret gennem hele krisen. Det er nu vigtigt for virksomheder at blive digital og for vores medlemmer at rådgive og hjælpe kunderne i at tage beslutningen, så de er elastiske, agile, effektive og kan finde nye måder at vokse på. Vi skal være klar til at lære af andre til hurtigt at transformere digitalt, udtaler Steve Heathcote, CEO hos PrimeGlobal.

I PrimeGlobal er vores konferencer i år omlagt, og vi har afholdt mere end 90 digitale events på 90 dage. Vi har styrket kommunikationen mellem medlemmerne markant og delt hjælpepakke-modeller i de forskellige europæiske lande og udviklingstendenser i samfundet.

– Chris Bjørholm Dyhr, en af kontaktpersonerne for PrimeGlobal i Danmark

– I PrimeGlobal er vores konferencer i år omlagt, og vi har afholdt mere end 90 digitale events på 90 dage. Vi har styrket kommunikationen mellem medlemmerne markant for bl.a. at hjælpe med covid-19 opgaver og udfordringer, såvel eksternt for kunder som internt i netværkssamarbejdet. Vi har udvekslet erfaring om hjælpepakke-modeller i de forskellige europæiske lande og udviklingstendenser i samfundet, herunder forretningsklimaerne mv.

– Alt sammen for at kunne levere nyttige og relevante oplysninger for vores kunder, som agerer internationalt, siger Chris Bjørholm Dyhr, statsautoriseret revisor og partner hos Martinsen og en af PrimeGlobal-kontaktpersonerne i Danmark.

Coronakrisen er barsk og dybt alvorlig på alle måder. Men store kriser åbner også for læring og nye måder at gøre tingene på. Denne krise har ikke mindst åbnet for nye digitale muligheder og arbejdsformer. Både i Danmark og internationalt.

Martinsen Revision yder rådgivning indenfor bl.a. moms, skatter og regnskab

Vi står klar til at hjælpe dig

Send os en mail eller giv os et kald til en snak om, hvordan vi hjælper dig internationalt.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak om skat, revision og regnskab.

Kontakt os her