Det har alvorlige konsekvenser for rejsebranchen, idet selskaberne som følge af EU-direktiv om pakkerejser skal refundere forbrugerne for aflyste pakkerejser inden for 14 dage.

Rejsegarantifonden yder i dag kompensation til forbrugere, som får aflyst deres pakkerejser, hvis rejseudbyderen går konkurs. Fondens formue opbygges gennem bidrag fra rejseselskaberne.

Med en styrkelse af Rejsegarantifonden udvides fondens formål midlertidigt således, at den også kan yde kompensation for rejseselskabers tilbagebetalingsomkostninger forbundet med aflyste rejser i forbindelse med covid-19 i perioden fra 13. marts 2020, hvor Udenrigsministeriet skærpede sin rejsevejledning, og frem til 13. april 2020.

Samtidig får Rejsegarantifonden adgang til en statslig garanti på 1,5 mia. kr. med henblik på at sikre, at fonden har tilpas likviditet til at kunne efterkomme krav om kompensation.

Lånet vil blive tilbagebetalt af rejseselskaberne over en årrække.

Book et uforpligtende møde om salg af fast ejendom

Vi står klar til at hjælpe dig

Send os en mail eller giv os et kald til en snak om, hvordan styrkelse af rejsegarantifonden understøtter din virksomheds likviditet.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak.

Kontakt os her