Opdateret 01.04.2020

Ny hjælpepakke for freelancere. Der indføres en midlertidig kompensationsordning for selvstændige uden CVR-nr., der som konsekvens af covid-19 forventer at opleve et indtægtstab.

Regeringen og Folketingets partier har endvidere lanceret en hjælpepakke til selvstændige uden et CVR-nr. Den selvstændige kan få dækket 75% af det forventede B-indkomsttab, dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned.

Personen skal på tro- og love anføre et forventet indkomsttab på mindst 30% som konsekvens af covid-19 i perioden 9. marts til 8. juni 2020.

Det vil blive undersøgt, hvorvidt 0-timerskontraktansatte vil kunne være omfattede af ordningen.

Ordningen dækker personer med B-indkomst på minimum 120.000 kr. i 2019, svarende til mindst 10.000 kr. månedligt i gennemsnit.

For personer, der ikke historisk har en B-indkomst, vil der blive fastlagt en administrationsmodel.

 

Begrænsninger

Det er et krav for at modtage kompensation, at den selvstændige ikke har en personlig indkomst på over 0,8 mio. kr. i 2020.

 

Udeståender

Bekendtgørelsen og administrationsmodel udestår fortsat og der kan forekomme nuancer og detaljer der først fastlægges i denne og som kan have betydning for kompensationen.

 

Ansøgning

Ansøgningen om kompensation vil foregå digitalt, og alle der opfylder ordningens kriterier, vil blive kompenseret. Ansøgningerne vil ikke blive behandlet efter først-til-mølle-princippet.

Ansøg her

Vi står klar til at hjælpe dig

Send os en mail eller giv os et kald til en snak om, hvad den midlertidige kompensationsordning betyder dig som freelancer. Vi er altid klar til en uforpligtende snak om rådgivning, skat, revision og regnskab.

Kontakt os her

Få events og nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyt fra Martinsen Rådgivning & Revision og bliv opdateret med events og nyheder inden for revision, skat, moms og rådgivning.