Beskatning af fri bil ved genberegning af registreringsafgift

Efter registreringsafgiftslovens § 9 a skal der i visse tilfælde ske fornyet fastsættelse af den afgiftspligtige værdi og genberegning af registreringsafgift. Dette gælder blandt for leasingselskabers biler.

Folketinget har vedtaget, at beskatningsgrundlaget for fri bil, når der sker genberegning af registreringsafgiften, udgør den genberegnede nyvognspris, når den er højere end den oprindelige pris. Indtil der sker genberegning, reguleres beskatningsgrundlaget ikke.

Den genberegnede nyvognspris skal anvendes som beskatningsgrundlag, uanset om bilen er købt eller leaset af arbejdsgiveren.

Ændringen har virkning for biler, der stilles til rådighed for en medarbejder første gang fra og med den 1. februar 2020. Det kan således også være biler, der allerede blev bestilt sidste efterår, og som der er lang leveringstid på.

 

Lempelser for elbiler og pluginhybridbiler

Folketinget har vedtaget, at den planlagte stigning i registreringsafgiften for eldrevne køretøjer og pluginhybridbiler fra den 1. januar 2020 annulleres, og i stedet videreføres de i 2019 gældende satser for registreringsafgift for disse biler.

Endvidere har Folketinget vedtaget, at der for perioden 1. april – 31. december 2020 indføres et fradrag i beskatningsgrundlaget for eldrevne køretøjer og pluginhybridbiler på 40.000 kr. opgjort på årsbasis. Denne nedsættelse af beskatningsgrundlaget gælder også for allerede indregistrerede biler.

Hent Biler - skat og moms 2020

Gul, hvid eller papegøje? Hver nummerpladetype har sit regelsæt, som definerer, hvordan du og din virksomhed må anvende et køretøj.

”Biler – skat og moms 2020” giver dig et opdateret overblik over skatte- og momsreglerne, så du opnår så hensigtsmæssig en økonomisk situation som muligt, og ikke bliver offer for én af de mange faldgruber. Reglerne er nemlig stadigvæk komplicerede.

Hent publikationen her, så har du den altid lige ved hånden.

Hent publikation
Book et uforpligtende møde om salg af fast ejendom

Vi står klar til at hjælpe dig

Er du i tvivl om det skal være gul, hvid eller papegøje? Du kan altid kontakt os for at høre mere om skattereglerne for firmabiler og private biler.

Ring, skriv eller kig forbi til en snak om, hvordan du nedbringer biludgifter i privatbudgettet. Vi er altid klar til en uforpligtende snak.

Kontakt os her