Fra den 1. januar 2026 træder kravet om digital bogføring i kraft for ikke-regnskabspligtige virksomheder med en årlig nettoomsætning over 300.000 kr.

Det betyder, at ca. 118.000 personligt ejede virksomheder, foreninger og andre enheder bliver omfattet af de nye regler.

 

Formålet med digital bogføring

Kravet er en del af bogføringsloven fra 2022 og skal sikre, at virksomheder anvender digitale bogføringssystemer til at håndtere regnskab og bogføring.

Målet er at reducere administrative byrder og ressourcekrævende manuelle arbejdsgange, øge sikkerheden i bogføringen og gøre det lettere at dele data med myndigheder og samarbejdspartnere.

 

Hvem skal følge de nye krav?

Fra 1. januar 2026 bliver disse virksomheder omfattet af pligten til digital bogføring:

Personligt ejede virksomheder med omsætning over 300.000 kr.

Personligt ejede virksomheder med en omsætning over 300.000 kr. om året i to på hinanden følgende år.

Foreninger med omsætning over 300.000 kr.

Foreninger med en erhvervsmæssig omsætning over 300.000 kr. om året i to på hinanden følgende år.

Årsregnskabspligtige datterselskaber af finansielle virksomheder, forsikringsvirksomheder og ATP

Årsregnskabspligtige datterselskaber af finansielle virksomheder, forsikringsvirksomheder og ATP, som har været undtaget tidligere, fordi de bruger et koncernforbundet bogføringssystem.

Bogholder og andre

Bogholdere og andre, der udfører bogføring for virksomheder, er også omfattet af reglerne.

Erhvervsstyrelsens foreløbige evaluering af digital bogføring

Inden ikrafttrædelsen af pligten til digital bogføring for ikke-regnskabspligtige virksomheder har Erhvervsstyrelsen gennemført en evaluering af de foreløbige erfaringer med digital bogføring. Evalueringen viser, at omkostningerne for virksomhederne ved digital bogføring er væsentligt mindre end tidligere forventet, og besparelsen derfor væsentligt højere.

Digital bogføring vil spare danske virksomheder for op til 3,5 milliarder kr. om året netto mod oprindeligt forventet ca. 2,9 milliarder kr. netto årligt. Samtidig viser evalueringen, at der er mange digitale bogføringssystemer på markedet, som kan tilgodese behovene hos forskellige typer virksomheder, også systemer som tilbyder enkle og prisbillige løsninger til mindre virksomheder.

 

Liste over registrerede bogføringssystemer

Hvis du har pligt til at bogføre digitalt, kan du enten vælge at have dit eget bogføringssystem eller bruge en bogføringsvirksomhed. Erhvervsstyrelsen har gjort brugervenligt og praktisk information tilgængeligt for at guide mindre virksomheder i valg og anvendelse af et digitalt bogføringssystem inden ikrafttrædelsen i 2026.

Se listen med registrerede bogføringssystemer

Vi står klar til at hjælpe

Skriv en mail, giv et kald eller kig forbi til en snak om, hvad den nye bogføringslov betyder for dig og din virksomhed.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak.

Kontakt os