Rigtig mange danskere har en feriebolig – i Danmark og i udlandet. Men ikke alle er klar over, at køb af en feriebolig i udlandet kan have skattemæssige betydning i Danmark.

Der skal betales ejendomsværdiskat af sommerhus og andre former for ferieboliger. Det gælder, uanset om de ligger i Danmark eller i udlandet.

Beregningsgrundlaget for de udenlandske boliger kan være vanskeligt at opgøre. Skattestyrelsen har offentliggjort indekstal og afstandsprocent, så beregningsgrundlaget for ejendomsværdiskat for udenlandske ejendomme kan opgøres.

 

Ejendomsværdiskat for udenlandske ejendomme 2019

Indekstal og afstandsprocent er offentliggjort således, at beregningsgrundlaget for ejendomsværdiskat for udenlandske ejendomme kan opgøres for 2019.

Den beregnede handelsværdi kan selvangives via TastSelv eller ved at benytte blanket.

Hent blanket

 

Den beregnede handelsværdi pr. 1. oktober 2019, 1. januar 2002 og 1. januar 2001 tillagt 5 % angives i henholdsvis rubrik 212, 213 og 214, hvorefter den mindste værdi vil blive anvendt som beregningsgrundlag.

Fristen for rettidig indgivelse af din selvangivelse er på grund af covid-19 udskudt til den 1. september 2020.

 

Ejendomsværdiskat for udenlandske ejendomme 2020

Der er ikke blevet fastsat særlige regler for betaling af ejendomsværdiskat som følge af covid-19.

Det betyder, at der for 2020 skal betales fuld ejendomsværdiskat – også af udenlandske ejendomme – selv om ejendommen er beliggende i et land, hvor der er eller har været indført indrejseforbud for turister.

Heller ikke den kendsgerning, at Udenrigsministeriet fraråder eller har frarådet alle ikke-nødvendige rejser til det land, hvor den udenlandske ejendom er beliggende, betyder en nedsættelse af ejendomsværdiskatten.

 

Eksempel: Feriebolig i Umbrien, Italien

Dette fremgår af et bindende svar fra Skatterådet, der omhandler en person, der ejer en feriebolig i Umbrien-regionen i Italien.

Skatterådets begrundelse er, at ejendomsværdiskatten er en rådighedsbeskatning.

Det er således underordnet, om ejeren gør brug af sin rådighed eller ej. Der kan kun ske nedsættelse, hvis ejendommen ikke kan tjene til bolig – er ubeboelig – på grund af brand, sammenstyrtning på grund af storm osv.

Book et uforpligtende møde om salg af fast ejendom

Vi står klar til at hjælpe dig

Send os en mail eller giv os et kald til en snak om, hvad indekstal og afstandsprocent betyder for dig og din selvangivelse. Eller hvordan din ejendomsværdiskat for din udenlandske ejendom opgøres.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak om skat, revision og regnskab.

Kontakt os her