Opdateret 23. marts 2021

 

I forbindelse med de afsluttende forhandlinger om Finansloven for 2021 besluttede Folketinget at give midlertidig skattefritagelse for arbejdsgiverbetalte gavekort på højst 1.200 kr.

Nu har Folketinget vedtaget et lovforslag, som gør det muligt for både private og offentlige arbejdsgivere at give skattefrie gavekort til dine medarbejdere for at påskønne deres indsats under corona eller i al almindelighed. Men også for at støtte den danske oplevelsesøkonomi, især restauranter, hoteller og kulturliv i lokalområdet, som har været særligt hårdtprøvet det seneste år.

Gavekortet kan bruges til køb af hotelydelser, restaurationsydelser og forlystelsesydelser i Danmark eller et andet EU-/EØS-land.

 

Beløbsgrænse på 1.200 kroner

Det er en betingelse, at den samlede værdi af gavekort modtaget fra en eller flere arbejdsgivere ikke overstiger et beløb på 1.200 kroner. Hvis den beløbsmæssige grænse overskrides, vil din medarbejder være skattepligtig af den fulde værdi af det/de modtagne gavekort.

Skattefriheden gælder kun gavekort, og det betyder, at der skal være udstedt et elektronisk eller fysisk tilgodebevis til køb.

Hvis du som arbejdsgiver giver medarbejdere gavekort til en værdi på mere end 1.200 kroner, gælder de almindelige regler for gavekort, hvilket betyder, at gavekortet skal behandles som A-indkomst.

Bestyrelsesmedlemmer og andre, der ikke er i et ansættelsesforhold, er ikke omfattet af skattefriheden.

 

Hvor kan gavekortet anvendes?

Gavekortet skal kunne bruges til:

  • udbydere af spise- og drikkevarer til nydelse på eller ved forretningsstedet
  • modtagelse af overnattende gæster med mulighed for servering
  • servering af spise- og drikkevarer ved enkeltstående arrangementer
  • udlevering af stærke drikke til nydelse på eller ved forretningsstedet og/eller til udbydere af forlystelser, herunder oplevelser og kulturtilbud, som udbydes af spillesteder
  • koncert- og kulturhuse, museer, teaterforestillinger og biografforestillinger

 

Hotelydelser omfatter ydelser hos hoteller, gæstgiverier, vandrehjem, moteller, campingpladser og lignende. Ophold i sommerhuse er ikke omfattet.

Restaurationsydelser omfatter ydelser hos restauranter, herunder fastfoodrestauranter, caféer, pølsevogne og lignende. Hvis gavekortet kan bruges til takeaway, vil dette også være omfattet af skattefrihed.

Forlystelser omfatter forlystelsesparker, museer, kunsthaller, teatre og andre udbydere af scenekunstforestillinger, herunder også festivaler, musicals, revyer, multiarenaer, cirkus, spillesteder, koncert- og kulturhuse og zoologiske haver.

Gavekortet er ikke omfattet af bagatelgrænsen for personalegoder.

 

Hvornår gælder skattefriheden fra?

Skattefriheden gælder kun gavekort, der er udstedt i 2021 og året ud.  Det er ikke et krav for skattefriheden, at gavekortet også er anvendt i 2021.

Skal dine medarbejdere forkæles i 2021?

Når du som arbejdsgiver skal sammensætte en optimal lønpakke, er det vigtigt, at du ved, hvordan personalegoder beskattes.

Vores publikation giver dig overblik, inspiration og viden om de gældende regler for beskatning og momsmæssig håndtering af personalegoder i 2021.

Hent den her
Martinsen Revision yder rådgivning indenfor bl.a. moms, skatter og regnskab

Vi står klar til at hjælpe dig

Send os en mail eller giv os et kald til en snak om, hvad skattefriheden på gavekort betyder for dig og din virksomhed.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak om skat, revision og regnskab.

Kontakt os her