En række glade HHX-studerende fra 3E på Handelsgymnasiet Campus Vejle modtager 3.000 kroner.

Det er præmien til klassens studenterkørsel til sommer for at give den bedste caseløsning blandt skolens 12 deltagende HHX-klasser. Casen var i efteråret 2022 en del af 12 skolens HHX-klassers pensum i virksomhedsøkonomi.

– Det bidrager positivt til undervisning i et fag som virksomhedsøkonomi, at eleverne oplever, at de arbejder med de ting, som vi underviser i, også er emner i den virkelige verden, siger Birgitte Frees, underviser for 3E i virksomhedsøkonomi på handelsgymnasiet.

 

3E vinder hovedpræmie blandt 12 deltagende HHX-klasser på Handelsgymnasiet Campus Vejle.

Foto: 3E-elever modtager hovedpræmien for bedste caseløsning

 

Caseløsninger blev i slutningen af 2022 præsenteret for revisor Nanna Hedegaard Kjær og statsautoriseret revisor Jesper Hørby Jensen ved et besøg på campus.

Her kvitterede Nanna og Jesper med feedback, og gav samtidig et indblik i revisorbranchen, arbejdsopgaver og traineeuddannelsen hos Martinsen. Men også hvordan det stærke fællesskab blandt vores trainees danner grobund for nye venskaber, personlig udfoldelse og udvikling.

– Som gymnasie er vi forpligtet til at bidrage til udviklingen af elevernes karrierekompetencer. I den sammenhæng bidrager et forløb, som det 3E har været med i sammen med Martinsen, rigtig meget. Det er med til at åbne øjnene for karrieremuligheder indenfor en branche, som eleverne måske ikke lige selv har overvejet, ligesom det også gav dem et indtryk af, hvordan stemningen er på en arbejdsplads, siger Joan Kaltoft, vicerektor på Handelsgymnasiet Campus Vejle.

– Flere elever har med besøget fået øjnene op for en ny karriereretning og de spændende karrieremuligheder som revisor, der kan bane vejen som rådgiver for dansk erhvervsliv. For én af vores elever har det helt konkret betydet, at han efter besøget ansøgte en stilling som revisortrainee hos Martinsen. Han starter til september sin traineeuddannelse i virksomheden – til trods for, at han for to måneder siden rent faktisk havde planlagt et sabbatår og en anden karriereretning, supplerer Martin Krog, lektor på Handelsgymnasiet Campus Vejle.

– Vi får som uddannelsesinstitution relevant viden ud af samarbejdet med lokale virksomheder, da vi får viden om, hvilke kompetencer det er, arbejdsmarkedet efterspørger. Den viden kan vi naturligvis bruge, når vi udarbejder nye undervisningsforløb til eleverne, slutter Joan Kaltoft.