Uanset regeringsdannelsen og sammensætningen af ministerholdet, synes der at være bred politisk enighed om behovet for reformer på en lang række områder.
Det gælder både sundhedssektoren, pensioner og andre overførselsindkomster, uddannelsessektoren, skattesystemet og flere andre aktiviteter, der varetages af det offentlige. Der er også rigeligt at tage fat på, hvis man tager udgangspunkt i de storpolitiske problemstillinger, for:
- Hvad sker der i Ukraine?
- Hvordan er sammenholdet i den vestlige verden?
- Kan Europa fortsat regne med USA’s opbakning, når det brænder på?
I november passerede menneskeheden otte milliarder levende individer. Og med et gennemgående ønske om større forbrug og bedre velfærd (godt nok med vidt forskelligt udgangspunkt) står det vist klart for de fleste, at klodens ressourcer er under pres.
Klimaforandringerne er muligvis i positiv udvikling set med en dansk vinbondes øjne, men for alle andre ser det problematisk ud.
Endelig har vi inflation efter en lang årrække uden, og rentesatserne er godt nok stadig lave set i et historisk perspektiv, men de er nu i modsætning til de seneste ti år til at få øje på. I tiden op til et valg, i perioden med valgkamp og også under forhandlingerne om en ny regeringsdannelse går det meste af lovgivningsarbejdet i stå.
Derfor er der talt en masse om ovenstående, men der er ikke kommet mange løsninger på udfordringerne.