Michelin-kokken Rasmus Munk og finansmanden Lars Seier er bagmændene bag JunkFood med den klare ambition om, at sikre et varmt måltid til udsatte mennesker på Vesterbro i København.

JunkFood producerer mere end 300 måltider til gadens folk i København hver dag, og det er siden start blevet til langt over 250.000 måltider.

Projektet startede i 2020 under coronanedlukningen i restaurant Alchemist’s tomme køkkener, er sidenhen rykket til Halmtorvet, og i 2023 øger JunkFood produktionen, når nye større lokaler giver mulighed for at producere flere måltider.

Martinsen med i køkkenet hos JunkFood

Tirsdag den 13. december 2022 er vi med i køkkenet hos JunkFood, da de næringsrige måltider bliver produceret, og goodiebags med slik bliver pakket.

Tirsdag den 13. december 2022 er vi med i køkkenet hos JunkFood, da de næringsrige måltider bliver produceret, og goodiebags med slik bliver pakket.

Denne dag står menuen på næringsrige asiatiske dumplings (gyoza) med ris, grøntsager og sur-sød-sauce.

– Det er virksomheder som Martinsen, der gør forskellen for JunkFood, når de år efter år sponserer hele dagsproduktioner af vores måltider, og dermed sørger for at mere end trehundrede af gadens folk får et dejligt varmt måltid, siger daglig leder af JunkFood, Jeanette Duus.

Se video og hør gadens folk fortælle, hvad mad betyder for dem

 

Overskudsvarer fra samarbejdspartnere

Hos JunkFood bestræber de sig på at være bæredygtige. De modtager ca. 1 ton overskudsvarer om ugen fra samarbejdspartnere, som alle bliver brugt i måltider, eller som sendes direkte ud til værestederne.

Hver eftermiddag, når maden er færdig, bliver den pakket i varmekasser, hvorefter frivillige kører måltiderne ud til de 11 væresteder og herberger, som JunkFood samarbejder med.

Foto:
JunkFood’s daglige leder Jeanette Duus (th.), René K. E. Sørensen, direktør (tv.) hos Martinsen samt Leif Tomasson, partner og statsautoriseret revisor. 

"JunkFood gør syv dage om ugen en mærkbar - til tider livsændrende - forskel for de allermest udsatte i vores samfund. Det støtter vi med stor glæde.
- René K. E. Sørensen, adm. direktør i Martinsen"

Næringsrigt måltid til samfundets allermest udsatte

Maden er lavet fra bunden af JunkFood’s kokke, og er fyldt med næring tilpasset skrøbelige maver og sarte tænder. Og måltiderne mætter ikke bare, de reducerer skader, skaber stabilitet, nedbringer mængden af konflikter og måske allervigtigst: Måltiderne giver social omsorg og en følelse af, at have en plads i samfundet.

– Det er vigtigt, at få alle med og bidrage til at løfte livskvaliteten for de mest udsatte mennesker i Danmark. Som virksomhed har vi en forpligtelse til at hjælpe, når vi har muligheden, siger René K. E. Sørensen, adm. direktør hos Martinsen.

– JunkFood’s arbejde med sociale indsatser og nedbringelse af madspild integrerer udvalgte verdensmål, og giver mening på mange niveauer ind i den ambitiøse globale udviklingsdagsorden for bæredygtig udvikling. Allervigtigst er JunkFood et hjertevarmt projekt, der syv dage om ugen gør en mærkbar – til tider livsændrende – forskel for de allermest udsatte i vores samfund. Gadens folk. Det støtter vi med stor glæde, fortsætter René K. E. Sørensen.

Goodiebags bliver udleveret en af dagene frem mod jul i forbindelse med udleveringen af måltider på de elleve herberger og væresteder, hvor JunkFood uddeler.

– Det varmer i en mørk og kold tid, når vi ved, at maden og måltidet mindsker vold og konflikter. Med et måltid føler gadens folk sig set, og det giver dem en følelse af tryghed, omsorg og kærlighed. For nogle har måltidet været med til at løfte dem ud af miljøet og gadelivet, slutter Jeanette Duus.

Støt JunkFood

For 175 kr. kan du fx sikre et varmt måltid til en af gadens folk hver dag i en uge.

Støt JunkFood via MobilePay til 113767.

Alle bidrag gør en forskel.