Næringsrigt måltid til samfundets allermest udsatte
Maden er lavet fra bunden af JunkFood’s kokke, og er fyldt med næring tilpasset skrøbelige maver og sarte tænder. Og måltiderne mætter ikke bare, de reducerer skader, skaber stabilitet, nedbringer mængden af konflikter og måske allervigtigst: Måltiderne giver social omsorg og en følelse af, at have en plads i samfundet.
– Det er vigtigt, at få alle med og bidrage til at løfte livskvaliteten for de mest udsatte mennesker i Danmark. Som virksomhed har vi en forpligtelse til at hjælpe, når vi har muligheden, siger René K. E. Sørensen, adm. direktør hos Martinsen.
– JunkFood’s arbejde med sociale indsatser og nedbringelse af madspild integrerer udvalgte verdensmål, og giver mening på mange niveauer ind i den ambitiøse globale udviklingsdagsorden for bæredygtig udvikling. Allervigtigst er JunkFood et hjertevarmt projekt, der syv dage om ugen gør en mærkbar – til tider livsændrende – forskel for de allermest udsatte i vores samfund. Gadens folk. Det støtter vi med stor glæde, fortsætter René K. E. Sørensen.
Goodiebags bliver udleveret en af dagene frem mod jul i forbindelse med udleveringen af måltider på de elleve herberger og væresteder, hvor JunkFood uddeler.
– Det varmer i en mørk og kold tid, når vi ved, at maden og måltidet mindsker vold og konflikter. Med et måltid føler gadens folk sig set, og det giver dem en følelse af tryghed, omsorg og kærlighed. For nogle har måltidet været med til at løfte dem ud af miljøet og gadelivet, slutter Jeanette Duus.